Konkurs za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje

Bez autora
Nov 27 2012

Privredna komora Srbije (PKS) četvrti put zaredom organizuje konkurs za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje, koja se dodeljuje privrednim društvima, najuspešnijim u primeni principa i prakse društveno odgovornog poslovanja (DOP). Kandidati se prijavljuju na konkurs popunjavanjem Upitnika, koji se sastoji iz četiri osnovna dela. Privredna društva detaljno opisuju konkretan projekat društveno odgovornog poslovanja, koji je ostvaren, ili je njegova realizacija u toku. Primer dobre prakse treba najbolje da oslikava doprinos organizacije sveobuhvatnim ciljevima društveno odgovornog poslovanja. Organizacija svoj primer dobre prakse predstavlja objašnjavajući osnovnu ideju i svrhu izabranog projekta, svoju motivaciju za njegovo pokretanje, navodeći učesnike, odnosno partnere u projektu, sprovedene aktivnosti, resurse, angažovane tokom osmišljavanja i realizacije i na kraju, sopstvenu procenu efekata u odnosu na ideju i odabrane ciljeve.

Konkurs za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanjePrivredna komora Srbije (PKS) četvrti put zaredom organizuje konkurs za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje, koja se dodeljuje privrednim društvima, najuspešnijim u primeni principa i prakse društveno odgovornog poslovanja (DOP).

Kandidati se prijavljuju na konkurs popunjavanjem Upitnika, koji se sastoji iz četiri osnovna dela. Privredna društva detaljno opisuju konkretan projekat društveno odgovornog poslovanja, koji je ostvaren, ili je njegova realizacija u toku.

Primer dobre prakse treba najbolje da oslikava doprinos organizacije sveobuhvatnim ciljevima društveno odgovornog poslovanja. Organizacija svoj primer dobre prakse predstavlja objašnjavajući osnovnu ideju i svrhu izabranog projekta, svoju motivaciju za njegovo pokretanje, navodeći učesnike, odnosno partnere u projektu, sprovedene aktivnosti, resurse, angažovane tokom osmišljavanja i realizacije i na kraju, sopstvenu procenu efekata u odnosu na ideju i odabrane ciljeve.

PKS poziva sve kompanije koje imaju uspešne projekte društveno odgovornog poslovanja i smatraju da osnovne principe i vrednosti društveno odgovornog poslovanja primenjuju kroz čitavu svoju organizaciju, da se prijave na konkurs za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje. Upitnikom je obuhvaćeno pet osnovnih stubova DOP: zaposleni i upravljanje, tržište, životna sredina, zajednica, odnosno društvo i imovina, odnosno kapital.

Prijavljivanje se obavlja elektronskim putem na e-mail: csr@pks.rs

ili slanjem prijave na adresu:
Privredna komora Srbije
Resavska 15
11000 Beograd
uz obaveznu naznaku: „Prijava za Nacionalnu nagradu za DOP“

Konkurs je otvoren do 14. decembra 2012. godine.

U saopštenju PKS se navodi da je ono što ovu nagradu razlikuje od drugih nagrada u oblasti društveno odgovornog poslovanja jeste jedinstvena, sveobuhvatna metodologija koja na uravnotežen način tretira različite aspekte poslovanja i pruža objektivnu ocenu primene DOP u organizacijama. Obučeni verifikacioni timovi, nezavisni eksterni žiri i višefazna provera, koja uključuje i posetu preduzećima, daje dodatni kredibilitet Nacionalnoj nagradi za DOP.

Prvi put, u sklopu regionalnog projekta, Nagrada je dodeljena za 2007. godinu, a zasnovana je na jedinstvenoj metodologiji, koju su razvili nemački partneri. Od 2008. godine, PKS dodeljuje nagradu samostalno, kao dvogodišnju Nacionalnu nagradu, privrednim društvima koja su bila najuspešnija u primeni principa i praksi društveno odgovornog poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik